Pedro Sousa Design Studio
2010

Workplace

— Boato Gallery

‘Workplace’ is a small installation for both indoor/outdoor spaces for work and reflection. It is a safe and calm place to concentrate for individuals who don’t want to work in conventional spaces such as office buildings or alike. This can be installed in one’s own private backyard, garden or even in public spaces.

This space is modular and organic. It is based on the standard measures of euro pallets, which can be easily reconfigured. The installation includes a glass facade framed by a slight aluminum frame on one side, which has not been installed here due to the fact that the installation is placed indoors, but indispensable for proper outdoor functioning.

‘Workplace’ is a 3.2x2.4x3 meter free-standing Pavilion designed and built in collaboration with designer Joao Coelho. Made from metal roofing sheets (shingles) and several types of wood waste, in a kind of recycling of raw materials, it is equipped with a desk and minimum containers and shelves to organize essential work equipment, a fog machine and a mixing desk.

The installation was developed taking into account the ingenious and creative solutions developed in favelas or slums. The project was originally commissioned by the Boato Gallery in Porto, where it was exhibited as part of the exhibition and performance for the new gallery reopening.

It looked at how design can help people become more sustainable, ecological and have more rewarding lives.

Avenida D. Afonso Henriques, Nº 815, 4º, 4450-015 Matosinhos, Portugal.

phone. +351 915 900 752

info@pedrosousastudio.com